L’ENTORN

L’hotel s’ubica al casc antic de Móra d’Ebre, justament davant de la porta d’accés al castell de Móra. Està ubicat al bellmig de la cubeta de Móra a la vessant dreta de l’Ebre, amb una escenografia de flora riberenca,  i aus migratòries i autòctones; envoltat de les serres del Montsant, muntanyes de Prades, Llaveria i la Serra de Pàndols; enmig de dues DO amb cellers productors de vi i oli. Per un costat trobem la DO Montsant i Priorat (a quinze minuts de Falset i Capçanes, o als quasi trenta de Porrera i Scala Dei); i per l’altre trobem la DO Terra Alta (a quinze minuts de Gandesa, o als vint-trenta de del Pinell de Brai, Batea o Villalba dels Arcs ).

GASTRONOMIA

La mateixa població i entorn, disposa d’una sèrie de restaurants gastronòmics de qualitat. Trobem el Sota de Copes (bar de copes-restaurant amb l’encant que comporta un edifici industrial d’inici de segle XX, amb les seves voltes típiques de maó manual de l’època i les seves parets rascades al terreny), trobem també l’elegància del Piscolabis, amb una gastronomia i disseny “chic”, o la cuina d’autor del xef Eduard Llop al seu restaurant Le Loup; també trobem restaurants més familiars com La Birreria o El Reina, el restaurant-pizzeria amb encant del casc antic anomenat La Carusso’s, establiments vintage com la cafeteria-creperia La Noissete amb una cuina fresca; així com petites joies rurals amagades en la resta de pobles del territori com el Molí del Xim de Miravet, el Restaurant Celler La Miloquera de Marçà, o el contrast de la recuperació d’una antiga estació ferroviària al mig de la natura a Marçà “Les Agulles”.

NATURA

Per la gent més tranquil·la, en l’entorn més immediat de la Casa del castell, hi pot trobar un matí fotogràfic enmig d’una aubadera de flora, fauna i aus autòctones i migratòries típiques del riu Ebre, amb la possibilitat  de creuar amb el pas de barca sense motor de Miravet o el de Garcia; així com possibilitats varies de senderisme i circuits en bicicleta tant pel Camí de Sirga, el camí de les Sènies de Benissanet amb els seus camps plens de fruiters, o passeigs varis per  la zona de la Picossa i l’ermita de Sant Jeroni.

També trobem les passejades pels Ports de Besseït de Rasquera, amb les seves ermites i el seu balneari de Cardó; com les zones d’esbarjo per banyar-se de les olles de Capçanes o la Fontcalda.

ESPORTS

El riu Ebre és ja, avui en dia, un nou focus d’atracció pel turisme actiu: hi podem trobar tant les baixades pel riu amb caiacs, amb empreses del territori especialitzades, com les escapades amb barca per jornades de pesca. Podem disfrutar de dies d’escalada en els sectors tan coneguts de Margalef, Siurana o Tivissa; com també tastar els descens de barranc d’aigua per les Canaletes.

Casa del Castell està esdevenint lloc de pas per les BTT que s’aventuren pel camí de Sirga, o lloc de descans per les que en busquen de més tranquils com els de la Via Verda de la Terra Alta.

PATRIMONI

Tenim rutes circulars d’un dia, començant per joies desconegudes com la població de Miravet (amb el seu casc antic, els seus tallers de ceràmica i el seu Castell dels templers, sempre vigilant l’Ebre); i continuant amb la Catedral modernista del vi i l’oli del Pinell de Brai (on val la pena la visita guiada amb la seva cata de vins i oli, i també tastar el restaurant de l’interior del celler històric per així agafar força per la tarda). Ja amb la panxa plena, continuar xino-xano la jornada  amb la visita del Celler de Gandesa, també del mateix arquitecte modernista Cèsar Martinell, i poder acabar el dia amb la visita del poble bombardejat per la Guerra Civil de Corbera d’Ebre, amb les seves escultures amagades entre les runes.