Casa del Castell

HABITACIÓ LA SIRGA i la dona del llaguter

“Quan a principis del segle XX, el pont entre les dues Móres no existia, era una barca de pas la que permetia passar d’un costat a l’altre.

Allí, a la vora de l’Ebre, era el lloc de xerrar i riure, de cantar i festejar; entre cops de pala i esbandides dels pesats llençols de fil, noies i llaguters passaven les estones més divertides.

L’escriptor, Artur Bladé i Desumvila, escriu així aquestes trobades: “el llagut va ser, durant segles, una mena de tren fluvial que pujava i baixava, transportant gent i mercaderia. Per baixar rai. La força del corrent el feia lliscar, bé que sovint els llaguters utilitzaven els rems, i en certs llocs, la barra o perxa. Per remuntar el riu contracorrent, podia desplegar dues veles, sempre que el vent vingués de popa. Altrament, el llagut sirgava gràcies a l’esforç d’una cavalleria o dels propis llaguters. Calia avançar, a força de pit per l’estret camí de sirga, obert, de vegades, en un relleix de roca, o en un pendís de timba o en l’espadat d’un congost ../.. Quan passaven per davant dels entradors i pedrers on hi havia dones rentant, els llaguters si anaven, descansant riu avall, les “florejaven”. Però quines “flors”! I el que elles responien, sobretot si eren casades i del morro fort, no s’hauria pogut dir tampoc davant d’una mare…”

HABITACIÓ DE 2 PLACES

(opcional: +1 suplement)

  • Superfície útil = 25m2
  • Llit 1,80 x 2,00m.
  • Zona d’escriptori
  • Bany privat
  • Tovalloles i llençols de cotó
  • Secador de cabells i amenities
  • Minibar
  • Caixa de seguretat
  • Televisió + WIFI

TARIFES

El preu de l’habitació per a dues persones és de:
95 euros (esmorzar i IVA inclòs) + taxa turística (0,5€ x pers. x nit )

El preu de l’habitació amb ús individual:
61 euros (esmorzar i IVA inclòs) + taxa turística (0,5€ x pers. x nit )

WIFI GRATUÏT

A la Casa del Castell, primer Hotel eficient de la península, disposem de WI-FI GRATUÏT mitjançant fibra òptica.

També disposem de llençols i tovalloles 100% de cotó, caixa de seguretat, TV, mini-bar, secador de cabells i les nostres amenities en cadascuna de les habitacions.

CLIMATITZACIÓ

Casa del Castell és el primer Hotel eficient de la península. El seu consum suposa un estalvi energètic del 90% respecte un edifici construit segons CTE. Els espais comuns, fins a data d’avui no tenen la climatització encesa. Tots ells es mantenen a una Temperatura constant de 20ºC.

Les habitacions disposen d’un termostat on el client pot regular la climatització a gust particular. El sistema són parets radiants: durant l’hivern els tubs d’aigua escalfen, tot al contrari dels estius que fan la funció de refredar.

ESMORZAR

Els esmorzars a la Casa del Castell, se serveixen en planta baixa i/o planta tercera.

L’esmorzar, inclòs en el preu de les habitació, està compost per un cafè, suc, torrades, acompanyament dolç i salat, magdalenes i una peça de fruita

Suplement: truita/ou ferrat i cansalada.