Casa del Castell

HABITACIÓ EL CASTELL i Galbor d’Entença

El setge de Móra d’Ebre té nom de dona: Galbor d’Entença.

“La guerra feudal intercomarcal entre Entences per una part i Templers i Montcades per l’altra, té un capítol molt intens en el setge de Móra  amb Galbor contra els Templers i els Montcades.

../.. El 1289, el baró d’Entença, els seus fills i els homes d’armes del poble havien acudit amb el rei Alfons II a la campanya de Cerdanya contra el rei de Mallorca. Móra d’Ebre i el seu castell quedaren al comandament de la baronessa Galbor. En aquella època Móra no arribaria als mil habitants integrats en tres comunitats: la cristiana, l’hebraica i la musulmana, la més nombrosa. Galbor, en aquells moments suprems, va saber unir perfectament a 3 races i 3 creences en defensa del poble, integrat pràcticament per dones, nens i ancians.

Des dels merlets del castell impressionaria veure als exèrcits enemics que es concentraven en el lloc templer de Benissanet. El 12 d’agost aparegué Guillem de Montcada amb 50 cavallers i 500 peons; el dia 13 arribà Pere de Montcada amb 30 cavallers i 600 peons, junt amb els templers, formaren un exercit veritablement impressionant per aquella època: 80 cavallers i 4.000 peons.

El setge durà des del dissabte 13 d’agost fins 8 dies abans de Sant Miquel; però diu la història que va ser la verema, cabdal en aquells temps, la que reclamava els assetjadors al seu poble d’origen i que va posar punt final al Setge de Móra.”

HABITACIÓ DE 2 PLACES

(opcional: +2 suplements)

  • Superfície útil = 37 m2
  • Llit 1,50 x 2,00m.
  • Sala d’estar amb sofà i butaca
  • Zona d’escriptori
  • Bany privat
  • Tovalloles i llençols de cotó
  • Secador de cabells i amenities
  • Minibar i caixa  de seguretat
  • Televisió + WIFI

TARIFA

La tarifa de l’habitació suite/familiar és de:
110 euros (esmorzar i IVA inclòs) + taxa turística (0,66€ x pers. x nit )

El preu de l’habitació amb ús individual:
81 euros (esmorzar i IVA inclòs) + taxa turística (0,66€ x pers. x nit )

WIFI GRATUÏT

A la Casa del Castell, primer Hotel eficient de la península, disposem de WI-FI GRATUÏT mitjançant fibra òptica.

També disposem de llençols i tovalloles 100% de cotó, caixa de seguretat, TV, mini-bar, secador de cabells i les nostres amenities en cadascuna de les habitacions.

CLIMATITZACIÓ

Casa del Castell és el primer Hotel eficient de la península. El seu consum suposa un estalvi energètic del 90% respecte un edifici construit segons CTE. Els espais comuns, fins a data d’avui no tenen la climatització encesa. Tots ells es mantenen a una Temperatura constant de 20ºC.

Les habitacions disposen d’un termostat on el client pot regular la climatització a gust particular. El sistema són parets radiants: durant l’hivern els tubs d’aigua escalfen, tot al contrari dels estius que fan la funció de refredar.

ESMORZAR

Els esmorzars a la Casa del Castell, se serveixen en planta baixa i/o planta tercera.

L’esmorzar, inclòs en el preu de les habitació, està compost per un cafè, suc, torrades, acompanyament dolç i salat, magdalenes i una peça de fruita

Suplement: truita/ou ferrat i cansalada.