CUPATGE DE RIBERA

Un nou vi neix a la Ribera d’Ebre, i el seu cupatge és va realitzar a la Casa del Castell.

“Elaborar un vi de la Ribera d’Ebre, amb marca pròpia. Aquest és l’objectiu que es van marcar fa un any quatre cellers de la comarca: celler Pedrola de Miravet, celler Suñer de Ginestar, Molí de Rué de Vinebre i la Cooperativa Agrícola de Benissanet, amb el suport de l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Tots quatre representen 98 de les 800 hectàrees de vinya de la Ribera, i 118 llocs de treball, i tenen en comú “un factor clau per a les polítiques de Desenvolupament Econòmic que es promouen des del Consell Comarcal: estan encapçalats per joves de la comarca”, destaca la presidenta del Consell, Gemma Carim.

Així, després de mesos treballant, aquests dies s’està decidint el cupatge final del vi, o sigui quina serà la mescla de vins elaborats pels quatre cellers que donarà cos a la nova marca de vi de la Ribera d’Ebre. El cupatge es fa a partir de diferents varietats (macabeus, moscats i garnatxes) per combinar així les millors virtuts de cadascuna, això sí: amb el macabeu com a base principal, ja que és la varietat més arrelada, i amb més tradició i producció a la comarca. El de la Ribera d’Ebre serà, doncs, un vi blanc jove”

Fragment de l’article “Quatre cellers de la comarca s’uneixen per produir i comercialitzar un vi blanc jove de la Ribera d’Ebre”. Notícies 04/10/2015, web Consell Comarcal Ribera d’Ebre